Terma dan syarat :

1. Pertandingan ini dibuka kepada tahun 3 dan 4 ahli PERUBATAN Cawangan Iskandariah (PCI) (perubatan,pergigian dan farmasi)
2. Pertandingan ini diadakan pada 24 November 2012
3. Pertandingan ini meliputi 3 slot

  • Kuiz bertulis
  • Kuiz lisan
  • Pidato spontan

4. Peserta diminta untuk mendaftar selewat-lewatnya pada pukul 10 malam, 23 nov 2012 kepada ketua batch (ikhwah) dan mentor SC (akhawat)

[stextbox id=”grey”]

Tarikh : 24 November 2012
Tempat : Lecture Hall CC
Masa : 6.30 pm-10.00pm
Penglibatan : Wakil batch dari tahun 3 dan 4( ikhwah) dan wakil setiap sc dari batch tahun 3 dan 4 (akhawat)
Slot pngisian :
1.KUIZ BERTULIS
2.KUIZ LISAN
3.PERTANDINGAN PIDATO SPONTAN

[/stextbox]

KUIZ BERTULIS :

Penyediaan soalan melalui kertas objektif yang dijawab oleh perserta secara individu. Masa diperuntukan selama 15 minit.

Penyediaan soalan adalah melalui aspek :
a)Kefahaman Islam
b)Hukum Feqah
c)Ibadah

KUIZ LISAN :

Pembahagian kumpulan melalui nombor yang telah diambil oleh perserta. Terdapat 3 pusingan untuk slot ini. Masa untuk setiap pusingan bagi setiap kumpulan adalah 2 minit. Pancaran soalan melalui slide show. Pembahagian soalan melalui 3 aspek. Hanya di pusingan terkahir peluang akan diberikan kepada kumpulan lain untuk menjawab jawapan yang tepat. Sebaliknya jika mereka memberikan jawapan yang salah, 1 markah akan ditolak dari markah asal. Perbincangan sesama ahli kumpulan adalah dibenarkan.

Penyediaan soalan adalah melalui aspek:
a)Perubatan
b)Pengetahuan Am
c)Isu Semasa

PIDATO SPONTAN:
Penglibatan: Finalis seramai 5 orang,pemilihan finalis adalah melalui pengiraan markah berdasarkan slot kuiz bertulis dan kuiz lisan. Setiap perserta akan mencabut undi untuk menjawab soalan melalui pidato. Masa yang diberikan untuk setiap individu adalah 10 minit dan tambahan 1 minit untuk masa persediaan.

 

 

Sukakan artikel ini? Kongsi dengan rakan-rakan anda! :